Rack-Soft a lansat versiunea 2.0.2 a platformei de Comunicaţii Unificate 4PSA VoipNow. Soluţia software 4PSA VoipNow este utilizată de către furnizorii de telefonie şi Internet pentru a oferi o gamă extinsă de servicii de comunicaţii clienţilor business.

Printre noile funcţii ale 4PSA VoipNow 2.0.2 se regăsesc suportul pentru portabilitatea numerelor, imaginile preconfigurate pentru mediul Amazon EC2 şi optimizările de performanţă care permit furnizorului de servicii să reducă costurile cu echipamentele hardware.

“VoipNow 2.0.2 poate interacţiona cu orice bază de date naţională de portabilitate a numerelor telefonice prin intermediul unui API flexibil şi accesibil programatorilor. Facturarea se face astfel în funcţie de reţeaua de destinaţie a apelului, un factor important în condiţiile în care tot mai mulţi abonaţi migrează între operatori.”, a declarat Bogdan Cârstoiu, CEO Rack-Soft.

Odată cu noua versiune s-a îmbunătăţit şi capacitatea de detectare a prezenţei utilizatorilor, care alături de funcţiile PBX avansate, de voce, video, fax şi de mesagerie instant cresc productivitatea companiilor. Astfel, serverul cunoaşte în orice moment care este starea unui utilizator (în convorbire, în aşteptare, liber, etc) şi poate face disponibilă această informaţie celorlalte extensii.

“Tranziţia la serviciile VoIP depinde de infrastructura existentă, mai ales în cazul în care se doreşte instalarea serverului în sediul companiei. Din acest motiv, noua versiune VoipNow funcţionează chiar şi în spatele unui router NAT, într-o reţea privată. În acelaşi timp, a fost îmbunătăţit şi suportul pentru cloud computing, cu ajutorul unei imagini preconfigurate Amazon EC2 companiile pot avea acces la serviciile de comunicaţii unificate în câteva minute.”, a adăugat domnul Cârstoiu.

4PSA VoipNow se poate instala pe un server dedicat Linux x86 sau în medii virtualizate cu ajutorul VMware sau Virtuozzo. Soluţia este disponibilă şi într-o ediţie gratuită, restricţionată la 10 extensii telefonice. Preţul versiunii comerciale începe de la 239 Euro.