Gheorghe Athanasiade, bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost unul dintre pionierii importului de automobile în România, iar viitorul prim-ministru a continuat pasiunea acestuia pentru „motoare”, conform click.ro

Biografia lui Călin Popescu-Tăriceanu

Acesta s-a născut în București și a studiat la Liceul „Sfîntul Sava”, urmând să devină un absolvent al Facultății de Hidrotehnică din Institutul de Construcții București. De asemenea, a făcut și un master în Matematică-Informatică, la Universitatea București (1981).

După ce a terminat liceul, Călin Popescu-Tăriceanu a fost fotomodel pentru Zina Dumitrescu. A avut o singură reprezentație pentru care a primit 250 de lei, potrivit sursei menționate.

După ce și-a terminat studiile, a lucrat ca inginer la Consiliul Național al Apelor, la Trustul de Construcții Industriale București, și ca asistent universitar. În 1990, a fondat postul de radio privat Radio Contact, al cărui director general a fost până în 1996. Din 1993, a început afacerile cu mașini din import care i-a adus și o avere considerabilă.

Tot în anul 1990, a fost membru fondator al PNL, iar după primele alegeri a fost deputat de Arad. De atunci, a participat la toate alegerile din România și a fost deputat și senator.

În ziua de 28 decembrie 2004, devine premierul României pentru patru ani. În seara zilei de 25 iulie 2006, era pe motocicleta sa Harley-Davidson când a avut un accident în care a suferit o ruptură de menisc și a fost văzut venind la Guvern cu piciorul în ghips și șlapi în picioare.

Averea lui Călin Popescu-Tăriceanu

Conform celei mai recente declarații de avere, Călin Popescu-Tăriceanu are două terenuri în Snagov, de 4100 mp, șase case, șase mașini și o motocicletă Triumph, bijuterii, ceasuri în valoare de 60.000 de euro, în jur de 275.000 de euro din vânzarea a trei apartamente, conturi în 15 bănci cu circa 1,8 milioane de euro și alte investiții. Ca senator, Călin Popescu-Tăriceanu a încasat în 2019 un salariu de 168.295 de lei, adică 14.000 de lei pe lună.

Familia lui Călin Popescu-Tăriceanu

Loredana şi Călin Popescu Tăriceanu s-au căsătorit în vara lui 2013, aceasta fiind cea de-a cincea căsnicie a fostului şef al Senatului. Penultima soţie a fost Ioana, cu 26 de ani mai tânără decât Tăriceanu. Cei doi îl au împreună pe Mihai, Călin jr. fiind fiul din cea de-a treia căsătorie a politicianului. Călin Popescu Tăriceanu (67 de ani), a devenit tătic pentru a treia oară la finele anului 2014. Soţia sa, Loredana, în vârstă de 41 de i-a dăruit tot un băieţel. Politicianul mai are doi copii, Călin jr. (23 ani) şi Mihai (15 ani).