Mai mult de 250 de pompieri se lupta incendiul care a izbucnit pe 909 W. Temple St., a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Los Angeles, David Ortiz. "Incendiul e imens", a spus Ortiz, pentru Los Angeles Times.

Alte două clădiri din apropiere, situate pe bulevardul Figueroa, din centrul oraşului, au fost avariate. Cauzele care au dus la producerea acestui incendiu nu sunt deocamdata cunoscute. Nu exista rapoarte despre eventuale victime.

Cladirea, cunoscută sub denumirea de Complexul DaVinci era în construcţie. Urma sa fie o structură rezidentială cu 7 etaje, spatiu comercial la nivelul inferior. Ortiz spne că nu crede că locuia sau lucra cineva acolo când a izbucnit incendiul.

Imagini oferite de televiziuni la primele ore ale nopții de duminică spre luni arată un complex de apartamente în construcție pe mai multe niveluri complet înghițit de flăcări.

Autostrada 101 din apropiere a fost închisă în ambele direcții. Potrivit California Highway Patrol, benzi de tranziție dintre autostrăzile 110 și 101 au fost de închise, ca de altfel şi alte străzi adiacente.

O serie de complexuri rezidenţiale de lux au fost construite în ultimii zece ani în zona autostrăzii 110.