Facebook a depăşit în 2012 numărul de un miliard de utilizatori activi în fiecare lună, iar aproape 35 de milioane dintre aceştia i-au dat "Like" preşedintelui Obama. În medie, 2,5 milioane dintre fanii preşedintelui american interacţionează constant cu pagina acestuia. Aşa cum era de aşteptat, popularitatea lui Obama a crescut considerabil în perioada recentelor alegeri prezidenţiale din Statele Unite.

Barack Obama a fost indiscutabil "Omul Anului 2012" pe Facebook, ţinând cont de reacţiile provocate pe platformă, iar 3 dintre fotografiile postate pe pagina acestuia se înscriu în lista celor mai populare fotografii din istoria celei mai mari reţele de socializare.

IATĂ cele mai "virale" fotografii publicate de preşedintele Obama pe pagina sa în 2012:
1. "4 more years" (încă 4 ani) a primit 4,4 milioane de Like-uri şi 215.000 de comentarii până la data publicării analizei

2. "Thank you" (Mulţumesc) a primit 2 milioane de Like-uri şi 85.000 de comentarii

3. "The new Obama family portrait!" (Noul portret de familie – Obama) a primit 1,8 milioane de Like-uri şi 75.000 de comentarii
x
Preşedintele american, Barack Obama, a fost desemnat şi personalitatea anului 2012 de către săptămânalul Time. Liderul american este calificat de săptămânal drept arhitectul noii Americi.

Richard Stengel, aflat în board-ul executiv al revistei, l-a comparat pe Obama cu preşedintele Ronald Reagan, care în urmă cu 40 de ani a preluat şi el Statele Unite în plină criză economică, urmând să contureze o nouă "aliniere politică".