Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, vine cu noi informații. Acesta susține că nu exclude ca partidul pe care îl reprezintă să boicoteze votul în noul Parlament. Potrivit acestuia,  totul pleacă de la nemulțumirea social-democraților privind împărțirea comisiilor.

Totuși, Grideanu a subliniat faptul că nimeni nu își dorește să se ajungă într-o situație dificilă, însă adevărul este că România are nevoie de un nou Guvern și de un nou Parlament.

„Confirm parțial boicotarea votului în Parlament. Conform deciziilor CCR proporțional de cât a luat fiecare partid se împart șefiile comisiilor. Este o decizie a CCR. Cei care negociau pe la Vila Lac nu țineau cont. I-am spus și președintelui Klaus Iohannis acest lucru.

Nu vrem să ajungem acolo. E nevoie de un parlament și guvern nou. Dar nici nu vrem să recem peste această regulă”, a spus Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, la Digi24.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la rândul său, că există posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21 decembrie în cazul în care nu se vor prezenta două treimi din parlamentari, precizând că nu instigă, dar „fiecare parlamentar poate să aibă o problemă în aceeaşi zi”.

„Am informat pe toată lumea, vedeţi, avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21. Există în regulament – în cazul în care nu sunt două treimi, Parlamentul nu se constituie. Fiecare poate să aibă o problemă în acceaşi zi sau, dacă nu respectăm, există toate pârghiile. (…) Eu nu instig, nu am nicio problemă, dar există această portiţă în regulament şi se poate întâmpla să nu se constituie Parlamentul României. Trebuie să respecţi democraţia şi votul românilor. Dacă vrei să joci în extreme, şi iei în batjocură votul românilor, şi te duci la vila Lac 1 şi faci aranjamente şi împarţi tu după cheremul tău, cum îţi vine ţie tot ce reprezintă Parlamentul, atunci este normal ca şi reacţia celor care nu au fost invitaţi să fie în aceeaşi măsură”, a spus Ciolacu, la România TV.