PSD ar putea ataca la CCR refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta trei noi miniștri în funcție la Fonduri Europene, Justiție și Românii de Pretutindeni. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Cătălin Rădulescu la B1TV.

„Iohannis e un habarnist total, nu are habar de Constitutie. Sa nu zica cineva ca vorbesc prostii. Suntem in situatie de vacantare prin demisie. Era obligat sa emita de indata decreterele de vacantare. Inseamna ca a incalcat decizia CCR, se afla intr-un conflict juridic de natura constitutionala. Ce-i facem? Va spun ce-i facem. Sesizam CCR. Probabil ca maine vom face sesizarea”, a spus Rădulescu.

Președintele Klaus Iohannis a spus că a analizat propunerile PSD pentru cele trei posturi de miniști la Fonduri Europene, Justiție și Românii de pretutindeni și a precizat clar și răspicat că această remaniere e un fel de farsă, care nu are de-a face cu actul de guvernare, cu agenda românilor sau a României. „Această remaniere este cauzată de o răfuiala din interiorul PSD. Ca atare mi se pare este această reamaniere este neavenită”, a comentat șeful statului. El a spus că nu este de acord cu propunerile PSD.

Imediat, Dăncilă a spus într-un comunicat că va trimite la Cotroceni numele viitorilor miniștri interimari la justiție, fonduri europene și românii de pretutindeni. Aceștia vor fi Ana Birchall la justiție, Eugen Teodorovici la fonduri europene și Radu Oprea la românii de pretutindeni.