Acesta a adăugat că depinde de Parlament dacă va fi validat, menţionând că i se pare normal să ocupe această funcţie cât timp nu va mai fi om politic.

Întrebat în legătură cu faptul că a fost validat de Comitetul Executiv Naţional al PSD ca propunere pentru funcţia de preşedinte al AEP şi când va demisiona din partid, Mircea Drăghici a spus: „Întâi să vedem dacă voi ajunge acolo. Îmi depun întâi candidatura. Depinde de colegii din Parlament”.

„În coaliţie nu a fost niciodată locul la ALDE. Nu a fost. A fost o cerere a domnului Barbu (Daniel Barbu – n.r.), la momentul acela, pe care coaliţia a crezut de cuviinţă că este o alegere bună şi s-a decis aşa”, a explicat Drăghici, potrivit dcnews.ro.

Deputatul a adăugat că i se pare normal să ocupe funcţia de conducere la AEP atât timp cât nu va mai fi om politic, chiar dacă acum este trezorierul PSD.

„Atât timp cât nu voi mai fi un om politic, da, mi se pare normal”, a răspuns Drăghici, întrebat dacă i se pare normal să meargă la AEP în condiţiile în care acum este trezorier al PSD, iar AEP verifică banii partidelor politice în campania electorală.

Daniel Barbu şi-a depus, săptămâna trecută, demisia de la conducerea AEP, din motive personale.

Anterior, Partidul Pro România i-a solicitat demisia de urgenţă lui Barbu, pe motiv că este ”posibil candidat ALDE la Parlamentul European”.

 

Social-democrații au validat marți seara nominalizarea lui Mircea Drăghicila conducerea Autorității Electorale Permanente. 

Mircea Drăghici este tocmai cel căruia Iohannis i-a refuzat intrarea în guvern, la conducerea ministerului Transporturilor. 

Acesta a putut fi propus la conducerea Autorității Electorale Perlamennte după ce postul a devenit vacant, ca urmare a demisiei lui Daniel Barbu, cel care a decis să candideze la europarlamentare pe listele ALDE.