Mihai Tudose anunță că social-democrații vor sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie, așa cum prevede în prezent legea. Totodată, el a subliniat faptul că PSD-ul s-a obișnuit deja cu declarațiile liberalilor, iar într-un stat normal, un astfel de Guvern ”ar pleca acasă”.

“Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie- n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obișnuit cu declarațiile lor… Și Orban a declarat când era prim-ministru: < Știu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocațiile, dar nu o fac>, ceea ce într-un stat normal pleca acasă”, spune Mihai Tudose.

În același timp, acesta a mai subliniat faptul că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocațiile copiilor să fie majorate. El menționează că premierul Florin Cîțu nu are de gând să aplic legea ci din contră o va bloca

“Dl. Cîțu spune că și dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanță și o va bloca. Ăștia sunt…”, conchide social-democratul.

Ce spune premierul Florin Cîțu despre majorarea alocațiilor

Amintim faptul că alocațiile copiilor nu vor fi majorate de la 1 iulie, așa cum guvernanții au promis la începutul acestui an, în contextul în care, premierul Florin Cîțu a anunțat că această creștere nu este prevăzută în buget.

El a mai adăugat că Executivul nu exclude aprobarea unei ordonanțe de urgență, prin care să fie amânată creșterea alocațiilor de la 1 iulie.

“Colegii mei din coaliție au fost acolo când am aprobat cu toții bugetul pentru anul acesta. Am discutat despre o singură creștere, anul acesta, a alocațiilor. Care va fi dinamica în perioada următoare, pot să fac amendamente în Parlament.

Dacă nu le fac la timp, bineînțeles că va trebui să facem, printr-o ordonanță de urgență, modificarea, ca să ne asigurăm că nu vom avea o altă modificare în anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget și atunci am avea o problemă bugetară”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.