Ludovic Orban a anunțat listarea la bursă a companiilor de stat, dar a vorbit și despre obiectivul guvernului în ceea ce privește bugetul pe 2020. Totodată, acesta a enumerat și avantajele ce vin odată cu listarea la bursă atât pentru companii cât și pentru piață.

Ludovic Orban face schimbări majore. Premierul a declarat că este adeptul listării la bursă a tuturor companiilor de stat din mai multe motive și că vede o multitudine de avantaje în acest proces. „Părerea mea este că, companiile trebuiesc listate la bursă. Sunt foarte multe avantaje…În primul rând evaluarea companiei se face de către piață…Listarea la bursă înseamnă creșterea transparenței în cadrul companiei respective. Eu sunt adeptul listării la bursă a tuturor companiilor de stat”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul susține că obiectivul guvernului este de a adopta legea bugetului de stat până la sfărșitul anului. „Obiectivul nostru e sa fie adoptată legea bugetului de stat pana la sfârșitul anului”, este anunțul șefului Executivului.  

Dezastrul lăsat de PSD în economie

Mai mult, scopul lui Orban este de a face curat după dezastru lăsat de PSD în economia României. Reamintim că PSD a lăsat țara cu o datorie externă de 73,831 miliarde de Euro.

Potrivit ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, PSD a furat la greu din banii publici. ”Nu este vina companiilor private că am avut un Guvern care a furat din banul public. Nu este nicio problemă, dacă facturile sunt OK, plătim facturile”, a declarat ministrul, în urmă cu ceva timp.