Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a susținut joi o conferință de presă în care a arătat că tot ce a găsit la minister a depășit cele mai pesimiste așteptări, iar partenerii internaționali nu au cunoscut situația reală.

România a fost condusă după două bugete: cel prezentat în Parlament și cel care avea toate informațiile reale, folosit pentru finanțarea baronilor locali. Este metoda Al Capone, cu două registre, a spus Cîțu.

”Ce facem cu acest jaf? Eu voi sesiza organele competente. Studiem posibilitaea sesizării organelor de competență penală, pentru constituirea de grup infracțional organizat”, a declarat ministrul de Finanțe.

”Astfel, pe partea fiscală, așa-numita revoluție fiscală, transferul contribuțiilor, a fost adevărata problemă, pentru că jumătate din companii nu au tranferat contribuții. Prin urmare, avem o gaură de 2 miliade de lei la bugetul asigurărilor de stat, necolectați.

Iar Casa Națională de de Sănătate are datorii către companii de  1,8 miliarde de lei, după 10 luni de zile, estimarea spre 12 luni se duce spre 4 miliarde de lei.

Până la sfârșitul anului vor fi returnați banii către companii, din TVA de rambursat”, a mai spus Cîțu.

”Totul a fost premeditat. Avem deja câteva indicii, că și-au dat derogare de la legea responsabilității fiscale, dar foarte grav este că au fost afectate fundamentele economiei românești.

Bugetul național a fost pus în slujba PSD. Prin rectificările bugetare, banii erau transferați către interesele de partid. Nu se putea face acest lucru fără complicitatea Comisiei Naționale de Prognoză.

S-a știut de la început că banii nu vor ajunge către investiții”, a adăugat ministrul de Finanțe.