Protestatarul Cristian Dide a primit o nouă lovitură! Contestaţia formulată de el a fost respinsă

Astfel, hotărârea arată că „procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Cristian Mihai Dide”.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, raportat la art. 204 şi 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul DIDE CRISTIAN MIHAI împotriva încheierii penale nr. 297/JDL din data de 09.12.2021, pronunţată de Tribunalul Iași în dosarul nr. 6328/99/2021, pe care o menține. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, ocazionate de soluționarea prezentei contestații. Definitivă. Pronunţată azi, 15.12.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței”, este scris în hotărâre.

De unde a pornit totul?

Anterior, contestaţia depusă de avocaţii acestuia a fost refuzată ca fiind neîntemeiată, astfel că Dide va rămâne în arest în dosarul “Droguri la DIICOT”. Soluţia pe scurt, dată de Curtea de Apel Iaşi, era următoarea, potrivit portal.just.ro:

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Dide Cristian – Mihai împotriva încheierii nr. 277/JDL din data de 23.11.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Iaşi în dosarul penal nr. 6229/99/2021, încheiere pe care o menţine.

Definitivă. Soluţionată în şedinţa camerei de consiliu şi pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 26.11.2021.”

În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Amintim că Cristian Mihai Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat că a procurat canabis şi a trimis două astfel de colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Dide nu a făcut însă trafic de droguri, ci a vrut să demonstreze autorităţilor competente că în România se pot cumpăra şi vinde droguri fără niciun efort, la un click distanță, prin curier.

Protestatarul a comandat, în ianuarie 2020, muguri de CBD care conțineau un procent mic de THC şi a trimis un colet cu mugurii respectivi la DIICOT, în semn de protest. Mai mult, bărbatul s-a autodenunțat încă de atunci.