Portrete uriaşe ale fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen (decedat în 1994) şi fiul său Kim Jong-Il (mort în 2011) au fost pictate în 400 de locuri diferite, costurile ridicându-se la aproape 32 milioane de dolari, a informat Ministerul Unificării.

Ridicarea de noi statui pentru a-i glorifica pe cei doi lideri a justificat cheltuieli suplimentare de 9,5 milioane de dolari, potrivit aceleiaşi surse.

Cultul personalităţii continuă cu Kim Jong-Un, fiul lui Kim Jong-Il, propulsat după moartea tatălui său, acum un an, în fruntea acestei ţări în care trei milioane de persoane suferă de subnutriţie, potrivit ONU.

Fiecare locuinţă nord-coreeană trebuie să aibă portrete ale membrilor dinastiei Kim. Statuile lor, care pot atinge câteva zeci de metri, sunt omniprezente în ţară.

În luna aprilie, două noi statui uriaşe ce-i reprezintă pe Kim Ir-Sen şi Kim Jong-Il au fost dezvelite la Phenian, la scurt timp după lansarea ratată a unei rachete, considerată de SUA o nouă testare a unei rachete balistice.

Sursa: Agerpres