Proiect extrem de important care urmează să fie dezvoltat în București. Cei de la Camera de Comerți și Industrie a României (CCIR) au gândit ceva revoluționar. Chiar președintele CCIR, Mihai Daraban, aduce lămuriri cu privire la proiectul major de investiţii pentru Bucureşti, care prevede transformarea zonei Romexpo într-un adevărat centru de expoziţii, conferinţe şi afaceri.

„De foarte mulți ani am monitorizat industria tâgurilor și expozițiilor, atât național, cât și regional, dar și la nivel euopean. Există o tendință reală de scădere pe fondul apariției comerțului electronic. Acesta a lovit în acest concept. Acum 3-4 ani ne-am gândit că va trebui găsită o soluție ca zona Romexpo să devină altceva, dar să rămână la specificul de târguri și expoziții.

Am ținut foarte mult să dezvoltăm acea zonă și în contextul noilor provocări de dezvoltare urbană. Am făcut un sondaj pe piață, am căutat un investitor care a dezvoltat zone în România, cu experiență de 20 de ani. Am ajuns la concluzia că pe acel teren trebuie să venim cu o investiție de răsunet pentu tot Bucureștiul. Să fie un oraș în oraș”, a explicat șeful CCIR.

Mihai Daraban a vorbit și despre scandalul din jurul terenului de la Romexpo. Acesta a dezvăluit cum a ajuns acesta în posesia societății pe care o conduce. „S-a mers prin celebra cenzură prin omisiune. Să se știe faptul că acel teren aparține de Camera de Comerț încă 33 de ani de acum încolo. A fost dat printr-o hotărâre de Guvern încă din 2004. În 2010, Guvernul de atunci a încercat să revoce acea Hotăâre, dar definitiv și irevocabil am câștigat la Înalta Curte. A fost pe 49 de inițial, dar au trecut deja ceva ani și din acest moment mai sunt 33 de ani.

Tot ce este deasupra terenului, suprafețe betonate și clădiri, sunt proprietate a societății Romexpo. Eliminăm discuția cum că acel teren ar fi loc viral. Să se înțeleagă foarte bine. Terenul rămâne în continuare la Camera de Comerț încă 33 de ani”, a mai spus Mihai Daraban, conform B1TV.