Apelul va finanţa măsuri din domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precizează Ministerul Fondurilor Europene.

Mai exact, apelul va finanţa acordarea de subvenţii persoanelor care se află în şomaj şi care au fost angajate ale unor companii afectate direct de pandemia COVID-19 sau de măsurile luate pentru a opri răspândirea acesteia – Ordonanţele militare şi celelalte acte emise de autorităţi pe perioada stării de urgenţă, se arată într-un comunicat al MFE.

Cine sunt solicitanții?

În ceea ce privește solicitanţii eligibili, aceștia sunt Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale/SPO, respectiv Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), inclusiv prin unităţile subordonate, potrivit sursei citate.

De asemenea, proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar ulterior firmele cu angajaţi trimişi în şomaj tehnic vor putea solicita acestor instituţii plata sumelor, urmând ca MFE să deconteze cheltuielile din fondurile alocate.

Ghidul este disponibil pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, iar propunerile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 10 aprilie 2020, la adresa de e-mail: [email protected]