Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut miercuri un anunț foarte important, pe fondul discuțiilor privind eliminarea de către Guvern a subvențiilor pentru energie.

”Nicio persoană în nevoie nu va rămâne fără subvenție”, dă asigurări Alexandru, care a precizat că un comitet interministerial condus de Ministerul Muncii va stabili condițiile în care se încadrează consumatorul vulnerabil.

Explicațiile au venit în contextul schimburilor dure de replici, din ultima vreme, dintre diverși reprezentanți ai Guvernului, printre care și Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pe de o parte și Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, de cealaltă parte.

Conflict între Guvern și Primarul General

”ȘTIAȚI CĂ… Firea cumpără căldura produsă de ELCEN, care ține de Guvern, cu 200 de RON și o vinde la “săracilor care trăiesc în blocuri comuniste și nu au bani să se mute în Ilfov”, ca ea, cu 500 de RON?

Nu? Ei bine, ăsta e adevărul. Ăsta e profesionalismul administrației PSD-FIREA. Și da, asta a spus Firea, dacă stați în blocurile comuniste sunteți niște săraci, pentru că bogații s-au mutat în Ilfov, unde stă și ea”, acuză Violeta Alexandru, într-un mesaj postat miercuri seară pe Facebook.

”Gabriela Firea are o singură grijă, să arate cu degetul spre liberali pentru falimentul mandatului ei. Cu cât se apropie campania, cu atât mai mare e disperarea că trebuie să își facă bagajele”, a adăugat Alexandru.

”Ne pasă de oameni”

Cât despre subvenții, ”Ministerul Muncii va defini în cadrul unui comitet interministerial consumatorul vulnerabil. Nicio persoană în nevoie nu va rămâne fără subvenție. Nouă ne pasă de oameni, nu încercăm să-i manipulăm. Oamenii ne votează pentru că muncim, nu pentru că le spunem povești cu sabotaje închipuite”, a arătat ministrul Muncii.

Trebuie precizat că și Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, s-a expimat miercuri pe chestiunea subvențiilor pentru populație.

”Guvernul PNL nu va interzice niciunei primării acordarea de subvenții. Cum să interzicem noi Primăriei București, când ea cumpără gigacaloria de la ELCEN cu 196 de lei și vinde cu 495 de lei de două ori și ceva mai mare. Strigător la cer. Dar nu e problema guvernului”, a spus ministrul.

”Nu înțeleg cine are interes să zgândăre lumea. Probabil PSD. Nu vorbim de nicio scumpire la gaze, nu vorbim de nicio scumpire la energie, nici de oprirea subvențiilor. Întrebarea este la bucureșteni, s-o întrebe pe doamna Firea de ce vinde așa scump gigacaloria. Că sunt pierderi, dar nici chiar așa” a conchis Virgil Popescu.