Prognoza meteo ANM, alertă pentru România. Praful saharian loveşte ţara

ANM anunţă veşti bune pentru ziua de miercuri, din punct de vedere al vremii, însă atrage atenţia cu privire la apariţia prafului saharian în România.

Cum va fi vremea miercuri, 24 aprilie 2019

Vești bune din partea meteorologilor pentru această zi, după ce aceştia anunţă că temperaturile sunt în creștere şi ploile din ce în ce mai restrânse. Temperaturile vor porni de la 12-13 grade în zona Dobrogei și vor urca până la 24-25 în partea de vest a țării.  Vântul suflă cu viteze de până la 75 de km/h, lucru care poate transporta praful saharian şi poate crea numeroase probleme medicale.

Pe parcursul zilei, în zona Carpaților Meridionali și în sudul Banatului vor mai fi intensificări ale vântului.  În prima partea a zilei va ploua prin vestul, prin centrul și sud-estul țării, dar vorbim de ploi slabe, pe spații foarte mici, urmate de soare.  În Capitală avem o temperatură plăcută, de 20 de grade la orele prânzului, un cer variabil, iar condițiile pentru precipitații vor fi reduse.

Praful saharian loveşte România

Meteorologii se aşteaptă ca miercuri dimineaţa praful saharian să ajungă pe teritoriul României, după ce a făcut ravagii în Europa, mai ales în oraşele din vestul şi centrul ţării, urmând ca apoi aceste zone să se extindă.

„În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, transmie ANM, într-un comunicat.

Prognoza meteo ANM, alertă pentru România. Praful saharian loveşte ţara.