Profitul net a scăzut la 20 milioane de euro (22 milioane de dolari) în perioada aprilie – iunie 2016, de la 796 milioane de euro în trimestrul doi din 2015. 

"Dacă actualul mediu economic dificil va persista, va trebui să intensificăm măsurile programului nostru de restructurare", a afirmat directorul general John Cryan

Veniturile au scăzut cu 20% în trimestrul doi din 2016, la 7,4 miliarde de euro. Declinul reflectă condiţiile dificile de pe pieţe, din cauza incertitudinilor provocate de votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), se arată în comunicatul băncii germane. 

Bancherul britanic John Cryan a preluat anul trecut conducerea Deutsche Bank, demarând un program de revizuire generală a activităţii băncii, costurile de restructurare fiind estimate anul acesta la 207 milioane de euro. 

Deutsche Bank a majorat provizioanele pentru creditele neperformante la 259 milioane de euro, de la 151 de milioane de euro în urmă cu un an. 

În ultima vreme, îngrijorările cu privire la soliditatea financiară a Deutsche Bank au afectat cotaţia acţiunilor băncii germane. Anul acesta, titlurile Deutsche Bank au scăzut cu 43%, capitalizarea bursieră aproape s-a înjumătăţit. 

Legăturile pe care Deutsche Bank le are cu cele mai mari bănci ale lumii fac din grupul german cel mai mare risc potenţial la adresa sistemului financiar global, a avertizat luna trecută Fondul Monetar Internaţional. 

FMI a comparat posibilele ameninţări la adresa stabilităţii financiare care ar putea veni din partea băncilor de importanţă sistemică globală, într-o analiză a sectorului bancar şi de asigurări din Germania. 

"În rândul băncilor de importanţă sistemică globală, Deutsche Bank pare a fi cel mai important contributor net la riscurile sistemice, urmată de HSBC şi Credit Suisse", se arată în analiza FMI. 

Agerpres