Profitul înainte de taxe a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2012 cu 38%, la 1,87 miliarde de euro.
‘În ciuda condiţiilor dificile de pe pieţele financiare, am obţinut rezultate solide’, a declarat directorul general al băncii germane, Josef Ackermann.

Veniturile la divizia de corporate şi investiţii bancare au scăzut în primul trimestru din 2012 cu 8%, la 6,2 miliarde de euro, din cauza ‘mediului mai puţin favorabil comparativ cu perioada similară din 2011’.
Deutsche Bank AG, care şi-a majorat portofoliul de active în timp ce alţi creditori renunţă la ele, a devenit luna trecută cea mai mare bancă din Europa, depăşind grupul francez BNP Paribas SA.

Activele băncii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro, Deutsche Bank devenind astfel cel mai mare grup bancar listat la bursă din Europa, pentru prima dată în ultimii cinci ani, conform datelor Bloomberg.

Sub conducerea directorului general Josef Ackermann, care a apreciat ca ‘nechibzuite’ propunerile de limitare a mărimii băncii, Deutsche Bank şi-a majorat activele cu 20% din 2006. Banca germană este a doua din Europa după gradul de îndatorare şi a treia cel mai puţin capitalizată dintre cele mai mari bănci europene, chiar dacă Ackermann a majorat rezervele şi a redus dependenţa de banii împrumutaţi.
SURSA: Agerpres