În perioada aprilie-iunie 2012 profitul net a ajuns la 169 milioane de euro (205,50 milioane de dolari), în timp ce analiştii mizau pe un câştig de 302 milioane de euro.

UniCredit, prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 10,4% la 30 iunie, de la 10,3% la 31 martie, fiind unul din cele mai ridicate din Italia, în timp ce rivala Intesa a raportat că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 10,7% la 30 iunie, de la 10,5% la 31 martie.

Banca a majorat provizioanele pentru creditele neperformante la 1,9 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2012, în creştere cu 37% faţă de trimestrul precedent şi cu 62% comparativ cu perioada similară din 2011.

De la începutul acestui an, acţiunile UniCredit au scăzut la bursă cu 35%, deoarece creditorii italieni au fost afectaţi de criza datoriilor. După anunţarea rezultatelor financiare pe trimestrul doi acţiunile băncii au crescut la bursa de la Milano cu 4,3%.
Decizii pentru reducerea costurilor

Grupul UniCredit a anunţat luna trecută că boardul său a aprobat un plan de reorganizare destinat să ajute cea mai mare bancă italiană să ia decizii mai rapid şi să-şi reducă costurile.

În conformitate cu acest plan, preşedinţii subsidiarelor din ţările unde este prezentă UniCredit vor avea o responsabilitate mai mare. În timp ce divizia de investment banking îşi va concentra atenţia pe companiile multinaţionale şi clienţi mari, vor fi create structuri autonome pentru diviziile de retail, firme mici şi private banking din Italia, Germania şi Austria, aceasta din urmă servind şi ca bază pentru operaţiunile UniCredit din Europa de Est.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numără peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).