Alexandru Rafila susţine că este un lucru firesc ca noul coronavirus să sufere mutații în funcție de gradul de transmitere. Însă, acesta susține că este posibil ca virusul să devină mai contagios sau să dea simptome mai grave.

„Era un lucru așteptat să sufere mutații și pe măsură ce se transmite la mai mulți oameni e firesc să sufere mutații. Nu e nimic neașteptat. Însă există o problemă, se poate să existe o creștere a patogenității și a transmisibilității sau o scădere. Cu alte cuvinte, el poate să genereze complicații mai mari. Transmisibilitatea a fost publicată, dar nu s-au făcut studii pe oameni, ci e vorba de o variantă de laborator”, a declarat Rafila la România TV.

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, până vineri, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.811 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.423 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 898 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 312 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.