Este vorba despre Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Conform unei decizii luate de Primăria Sfântu Gheorghe, se reiau începând cu data de 11 mai 2020 programările pentru cununiile civile, suspendate din cauza stării de urgenţă decretată la mijlocul lunii martie. Cununiile vor putea fi oficiate la Casa Căsătoriilor începând cu data de 22 mai 2020. Cererile în acest sens, alături de documentele necesare şi un număr de telefon de contact, vor fi trimise online, începând cu data de 11 mai, prin email la adresa [email protected], urmând ca actele originale să fie prezentate la data cununiei.

Conform informaţiilor de la această oră privind măsurile şi restricţiile care vor rămâne în vigoare după data de 15 mai, cel mai probabil la cununii va fi permisă participarea doar pentru un număr restrâns de persoane”, se arată într-un comunicat de presă.

Instituțiile din cadrul Primăriei își reiau activitatea?

În ceea ce privește reluarea activitîții la celelalte instituţii din subordinea Primăriei, primarul municipiului Antal Arpad a declarat că acest lucru este încă incert.

„Săptămâna viitoare vom discuta despre aceste aspecte, pentru că sunt discuţii în curs, sunt mai multe scenarii analizate, nu ştim încă ce se va întâmpla după 15 mai. Suntem într-un haos constituţional total, nu mai ştim ce a fost cu starea de urgenţă, cine ce drepturi avea, ce să mai vorbim despre ce va urma după 15 mai. Hai să nu zicem hop până nu am sărit”, a declarat primarul Antal Arpad.