În această secţie vor putea fi tratate cazurile uşoare de coronavirus. Secţia va funcţiona ca anexă a Spitalului ”Victor Babeş”, având un număr de paturi egal cu al acestei unităţi medicale, scrie AGERPRES.

Complet utilată

„Inaugurăm astăzi la Bucureşti cel mai mare spital modular COVID din ţară. Acesta va putea să primească 500 de pacienţi îmbolnăviţi cu coronavirusul de tip nou, cu forme uşoare. Formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecţioase. Fiecare salon are pe lângă pat: noptieră, dulap şi boiler pentru apă caldă. De asemenea, aer condiţionat. Cadrele medicale au pregătită deja o zonă dedicată, specială, pentru realizarea documentaţiilor medicale, dar şi pentru odihnă”, a spus primarul general, Gabriela Firea, într-o intervenţie live pe Facebook.

În așteptarea valului doi

„Noi sperăm să nu existe un număr atât de mare de îmbolnăviri şi aceste spitale modulare pregătite să nu fie folosite. Dar, din păcate, în funcţie de ceea ce se întâmplă în întreaga lume, trebuie să ne organizăm şi aşteptăm cu sufletul la gură, aş putea să spun, care va fi reacţia din punct de vedere epidemiologic după sfintele sărbători de Paşte, după relaxarea de pe 15 mai şi, mai ales, ce se va întâmpla în toamnă, când se aşteaptă un val doi al pandemiei de coronavirus”, a mai spus Firea.

Spre Spitalul Metropolitan

Primarul general a mai precizat că la finalul pandemiei tot ceea ce a intrat în componenţa secţiei modulare „va fi reorganizat şi refolosit ca organizare de şantier” pentru Spitalul Metropolitan. Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a declarat că lucrările de construcţie sunt „aproape finalizate în ceea ce priveşte condiţiile de cazare” şi că urmează etapa a doua – a organizării activităţii din punct de vedere medical. Aceasta înseamnă condiţiile de echipare, de dezechipare a personalului și condiţiile de odihnă.