Luna trecută, producătorul a semnat documentele pentru achiziţionarea halelor de producţie ale Romlag, care ocupă aproximativ 27.000 mp din platforma industrială Rulmentul Braşov, unde îşi desfăşoară activitatea şi Bilka Steel. În urma acestei extinderi, producătorul a ajuns să deţină o suprafaţă de circa 45.000 mp în care sunt organizate depozite, linii de producţie şi spaţii de birouri.

„Pentru a ajunge la suprafaţa optimă şi necesară investiţiilor pe care ni le-am bugetat pentru următorii trei ani, mai avem nevoie de alţi 15.000 mp de teren. În acest sens avem în vedere achiziţionarea sau concesionarea unei noi suprafeţe din fosta platformă Rulmentul”, a declarat Horaţiu Ţepeş.                                             

În anii trecuţi, Bilka Steel s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor şi a gamelor de produse sau a reţelei, dar 2014 reprezintă primul pas din strategia de dezvoltare pe producţia industrială. În procesul de extindere vizat de companie pentru acest an, nu se exclude posibilitatea achiziţionării unui producător local.

„În prima jumătate a anului preconizăm finalizarea investiţiei în mărirea capacităţii de producţie de ţiglă metalică Clasic. Aceasta va creşte cu 60% capacitatea de producţie pentru acest produs. Avem investiţii bugetate şi aprobate pentru achiziţionarea unei noi linii de producţie pe zona de accesorii. Nu renunţăm nici la ideea de a achiziţiona un producător local şi de a introduce un nou produs în portofoliul Bilka”, precizează proprietarul companiei.

Bilka a încheiat 2013 cu afaceri de 104 milioane lei, în creştere cu 41% faţă de 2012. Vânzările totale s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane mp de ţiglă metalică.