Producția europeană are loc în Dunaújváros / Ungaria, locație care a fost inaugurată în iunie 2007 și este în continuă extindere. În prezent, mai mult de 2,700 de angajați produc aproximativ 13 milioane de anvelope anual, pentru autoturisme, SUV-uri și camioane ușoare. La finalizarea ultimei unități de producție în 2014/2015, capacitatea de producție a fabricii va crește până la 19 milioane de anvelope pe an.

Anul 2016 va însemna pentru Hankook deschiderea celei de-a opta fabrici de pneuri în SUA, după cele prezente deja în Coreea, Indonezia, China și Europa. Mai mult decât atât, prin divizia sa specializată, Hankook Competition, a devenit unic furnizor pentru Campionatul German de Turisme, DTM, cea mai mediatizată serie din motorsport după Formula 1, din 2011. Această colaborare a continuat cu statutul de echipare de origine (OEM) pentru marii producători germani de automobile premium și astfel, din toamna anului trecut, o serie de noi produse Hankook sunt acum disponibile pentru modelele Audi, BMW, Mercedes, Mini și Volkswagen. Cel mai nou parteneriat de colaborare a fost anunțat în septembrie 2014 cu MAN Truck & Bus AG, unul dintre cei mai mari producători de camioane din Europa și un pionier în domeniul eficienței soluțiilor de transport, datorită numeroaselor tehnologii inovatoare.

Mai mult de 30% din vânzările globale ale companiei sunt generate de cadrul european și regiunea CIS. În iulie 2014, compania a anunțat că vânzările globale din trimestrul II au ajuns la 1,612.5 milioane dolari, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când a înregistrat vânzări de 1,667.0 milioane dolari, dar într-o ușoară creștere față de primul trimestru al anului 2014, când s-au obținut 1,566.9 milioane dolari. Cele mai vândute anvelope au fost din categoria de ultra înaltă performanță (UHP – ultra high performance), acestea reprezentând 30% din totalul vânzărilor trimestriale.

Cel de-al șaptelea producător de anvelope din lume, distincție pe care Hankook a primit-o în 2007, oferă prin importatorii din România anvelope de vară pentru autoturisme, auto-utilitare și 4×4/SUV, anvelope de iarnă pentru autoturisme, auto-utilitare și 4×4/SUV, anvelope all season pentru autoturisme, anvelope On/Off Road  și anvelope Off Road. Anvelopele sunt la fel de apreciate și pe piețele din vestul Europei, toate acestea culminând cu implicarea în Motor-Sport prin parteneriatele realizate în special cu DTM și Formula 3.

În Romania, printre importatorii oficiali se numără firmele : Marsorom (www.marso.ro ) , Dinamic’92 (www.dinamic92.ro), Ben Resources (www.nft.ro), Franck (www.franck.ro),  Auto Soft (www.auto-soft.ro), Best Tires (www.best-tires.ro) și Railex (www.railex.ro).

Despre compania Hankook Tire

Hankook Tire este una dintre cele mai mari companii producătoare de anvelope și cu cea mai rapidă creștere din lume, recunoscută pentru inovație, calitatea superioară și înalta performanță pentru anvelope radiale pentru autoturisme, camioane ușoare, SUV-uri, RVS, camioane și autobuze, precum și pentru sporturile cu motor (curse de circuit / raliuri).

Aspirația companiei este de a aduce consumatorilor excelența în calitate și satisfacția de conducere, fapt pentru care Hankook Tire investește continuu în cercetare și dezvoltare, prin  menținerea celor cinci centre globale de cercetare și dezvoltare din Coreea de Sud, Germania, SUA, China și Japonia. În Centrul Tehnic regional din Hanovra (Germania) se caută constant soluții de anvelope personalizate pentru piețele europene, precum și de echipamente europeane originale în conformitate cu cerințele producătorilor de autoturisme.

Sediul european Hankook este situat în Neu-Isenburg lângă Frankfurt am Main, Germania. Producătorul are filiale în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Olanda, Ungaria, Rusia, Turcia, Suedia și Polonia. Produsele Hankook sunt vândute direct prin intermediul distribuitorilor regionali de pe alte piețe locale.
 

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.hankooktire-press.com sau www.hankooktire-eu.com .