Preşedintele Donald Trump a anunţat luni că procurorul general William Barr îşi va părăsi slujba chiar înainte de Crăciun, iar adjunctul acestuia, Jeff Rosen, va prelua funcţia de secretar al Justiţiei.

„Bill va pleca chiar înainte de Crăciun pentru a petrece sărbătorile cu familia sa, adjunctul secretarului Justiţiei Jeff Rosen, o persoană incredibilă, va asigura interimatul”, a scris pe Twitter preşedintele în exerciţiu.

”Reuşitele istorice ale preşedintelui Donald Trump

Astfel, secretarul american al Justiţiei părăseşte funcţia cu o lună înainte ca preşedintele ales Joe Biden să preia oficial funcţia de preşedinte al SUA.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Trump, William Barr scrie că îşi va părăsi funcţia pe 23 decembrie.

Această scrisoare vine la scurt timp după ce Barr l-a informat pe preşedinte cu privire la evaluarea de către Departamentul de Justiţie a acuzaţiilor de fraudă electorală din partea echipei de campanie a lui Trump în privinţa alegerilor din 2020. Barr a promis că acuzaţiile „vor fi urmărite în continuare”.

În scrisoare, Barr a lăudat, de asemenea, ceea ce a numit reuşite istorice ale preşedintelui Donald Trump, afirmând că acesta a contribuit la creşterea economiei, la consolidarea armatei şi la reducerea imigraţiei ilegale.

Contre pe ancheta Departamentului de Justiţie

Soarta lui Barr în ultimele zile ale administraţiei Trump a fost pusă sub semnul întrebării după ce acesta a spus săptămâna trecută că o anchetă a Departamentului de Justiţie nu a găsit niciun semn de fraudă majoră în alegerile din noiembrie, contrazicând astfel afirmaţiile false ale preşedintelui Donald Trump.

Drept răspuns, echipa juridică a preşedintelui Trump l-a acuzat pe Barr că ancheta nu a fost realizată în mod corect.

Donald Trump a denunţat de aproape o lună şi jumătate, fără dovezi,”cele mai trucate alegeri din istoria americană”. Aproape toate acţiunile sale în justiţie au fost însă respinse.

Colegiul Electoral a aprobat luni victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.