‘Din luna august 2012, banca oferă, în baza acestui acord, finanţare pentru beneficiarii de subvenţii primite prin APIA în cadrul schemei unice de plată pe suprafaţă (SAPS). Facilitatea de finanţare este disponibilă atât pentru clienţii care au optat deja să încaseze subvenţia de la APIA într-un cont curent deschis la ProCredit Bank, cât şi pentru clienţii noi. Produsul pus la dispoziţia beneficiarilor de subvenţii APIA este o linie de credit cu maturitate maximă până la data de 30 iunie 2013, data limită pentru încasarea ultimelor tranşe de către agricultori, prin intermediul agenţiei de plăţi. Valoarea maximă care poate fi acordată de către bancă este de 90% din valoarea subvenţiei ce urmează a fi încasată de la APIA, o creştere faţă de anul trecut când valoarea finanţării în baza subvenţiior în baza schemei unice de plată nu putea depăşi 80%’, se arată în document.
Potrivit acestuia, ProCredit Bank acceptă garanţii flexibile pentru acordarea finanţării (cesiune de creanţă pe sumele încasate de la APIA sau contract de garanţie personală, în funcţie de suma acordată).
‘În plus, solicitanţii pot beneficia de garanţia oferită de Fondul de Garantare a Creditului Rural, care poate acoperi până la 80% din valoarea liniei de credit acordate’, scrie în comunicat.
În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, cum ar fi: BERD, IFC – Membră a Grupului Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germană de investiţii) şi IPC.
Sursa: Agerpres