''Acest angajament filantropic de 32 miliarde de dolari va contribui la crearea de punţi pentru înţelegerea culturală, dezvoltarea comunităţilor, creşterea autonomiei femeilor, promovarea tinerilor, acordarea de ajutor în caz de catastrofe naturale şi crearea unei lumi mai tolerante'', a afirmat prinţul într-un comunicat.

''Donaţia va fi făcută, potrivit unui plan bine conceput, pe parcursul următorilor ani'', dar fără limită în timp, a adăugat el.

El a indicat, de asemenea, că donaţia ''va fi supervizată şi gestionată de un consiliu de administraţie'', subliniind că angajamentul său va continua după moartea sa în favoarea unor ''proiecte şi iniţiative umanitare''.

Nepot al Regelui Salman, Prinţul Al-Walid nu ocupă nici o funcţie guvernamentală. El conduce o companie, Kingdom Holding Co, care deţine părţi din activităţi atât de diverse, precum parcul de distracţii Euro Disney, lanţul hotelier Four Seasons, banca americană Citigroup şi gigantul media News Corporation.

El este unul dintre constructorii unui turn, care va deveni cel mai înalt din lume, peste 1.000 de metri, din oraşul Jeddah, de pe coasta de vest a Arabiei Saudite.

La începutul acestui an, Prinţul Al-walid a deschis un canal de televiziune panarab de informaţii în Bahrein, pe care autorităţile l-au închis după mai puţin de 24 de ore de emisie, fiind considerat că aducea atingere libertăţii presei.AGERPRES