Astăzi, Patronatul Proprietarilor de Clădiri din România (RABO) s-a afiliat asociaţiei European Property Federation, care reuneşte investitori şi dezvoltatori imobiliari cu active evaluate la peste 1.100 mld. euro.

Alături de Liviu Tudor, care ocupă funcţia de preşedinte al patronatului, este şi Ion Bejan, fostul director de dezvoltare din cadrul Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, care ocupă poziţia de secretar general al RABO.

„Pentru promovarea unei dezvoltări durabile a sectorului şi integrarea în contextul european, RABO a identificat nevoia unei schimbări strategice de abordare în ceea ce priveşte armonizarea pieţei proprietăţilor cu cerinţele UE din punct de vedere al legislaţiei, politicilor, măsurilor şi standardelor aplicate”, a declarat Liviu Tudor.

Patronatul intenţionează, pentru început, să propună un cod comun la nivelul UE de măsurare a suprafeţelor clădirilor destinate închirierii, pentru a veni în ajutorul proprietarilor şi chiriaşilor care operează în mai multe ţări din statele membre.

Liviu Tudor este proprietarul Genesis Development, companie care a dezvoltat parcurile de birouri West Gate din Militari şi Novo Park din Pipera şi controlează producătorul de materiale de construcţii Prefabricate Vest.

În categoria marilor proprietari de birouri din România mai intră austriecii de la Immofinanz şi CA Immo, Deutsche Bank şi Dinu Patriciu.