Miliardarul Jeffry Picower din Palm Beach, despre care se spune că a avut cel mai mult de câştigat de pe urma fraudei lui Bernard Madoff, a murit duminică, raportează Reuters.

Miliardarul, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit mort în piscina de acasă. A fost scos din piscină de către soţia sa, ajutată de o menajeră. La sosirea serviciilor de ambulanţă, acesta nu respira, iar eforturile de resuscitare, timp de 20 de minute, n-au avut succes. Poliţia ia în calcul moartea prin înecare.

Picower şi soţia sa, Barbara, sunt prieteni cu Bernard Madoff, fostul preşedinte al bursei din New York Nadaq, care a condus, timp de mai mulţi ani, o schemă de fraudare piramidală. Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare după ce a pledat vinovat. Paguba produsă de fondul său de investiţii este estimată la 65 de miliarde de dolari.

În documentele depuse luna trecută la dosarul de faliment al fondului Madoff de către lichidator, Picawer este acuzat de complicitate la fraudă. „Picower a fost cel mai mare beneficiar al schemei Madoff, retrăgând, direct sau prin entităţi pe care le controla, 7,2 miliarde de dolari din banii investitorilor”, se arată în aceste documente.

Un reprezentant al avocatului lui Picower a respins acuzaţiile lichidatorului, recunoscând în acelaşi timp că miliardarul a iniţiat discuţii pentru a ajunge la o înţelegere cu lichidatorul.

Jeffrey Picower a fost incus anul acesta în topul Forbes al celor mai bogaţi americani, ocupând poziţia 371, cu o avere estimată la un miliard de dolari.