Bejamin Katz și Christoph Rauwald îl citează pe șeful Bentley, Wolfgang Duerheimer în promovarea aceastei bijuterii a ingineriei auto anglo-germane. Bentley este o companie englezească, deţinută de Volkswagen.

"SUV-ul de la Bentley va fi cel mai exclusivist, cel mai luxoas și mai scump SUV din lume", a spus Duerheimer. "Nivelul său de lux va fi extraordinar."

Maşina va avea, de asemenea, un nume ciudat: Bentayga.

Bentley a vorbit despre un SUV al companiei de mai mulți ani. A prezentat un concept de design nou în 2012. Acum, conceptul se transformă în realitate.

Pe segmentul de lux al pieței auto, inovaţia din ultimul deceniu reprezintă esenţa producţiei auto şi în special a modelelor SUV. Porsche a creat Cayenne. Toată lumea așteaptă Ferrari – o mişcare altădată imposibilă, dar devenită acum posibilă. Sergio Marchionne, CEO Automobile Fiat Chrysler, companie care deţine Ferrari, și de altfel, noul șef al acestei mărci, și-a exprimat dorința de a vinde 3.000 mai multe vehicule în fiecare an.

Cu Mercedes, BMW, Audi, Lexus, Cadillac construind SUV-uri, are, într-adevăr sens ca Bentley să umple acest gol din portofoliul său.

Bentley Bentayga poate fi admirat la Salonul auto de la Detroit care se desfăşoară în perioada 12-25 ianuarie.