Arabii au inaugurat astăzi la Abu Dhabi primul parc tematic Ferrari. Pe site-ul oficial aceştia au publicat o listă cu cele 20 de atracţii ale Ferrari World.
Printre acestea se numără Formula Rossa, un montagne russe care îi ridică pe turişti la o înălţime de 52 de metri şi îi  propulsează la o viteză de 240 de km/h în mai puţin de 5 secunde.
O altă atracţie a parcului este  G-Force. Acesta este un turn de 62 de metri, înălţime spre vârful căruia vizitatorii sunt propulsaţi cu viteză, pentru a recrea senzaţiile din timpul unei curse de Formula 1. Scaunul pe care se  aşeză turiştii este identic cu cel care se găseşte în Ferrari Enzo.
Ferrari World din Abu Dhabi are la sol 86.000 mp, însă acoperişul are 200.000 de metri pătraţi. Parcul nu aparţine  companiei Ferrari, ci firmei Aldar Properties PJSC, cea care a creat şi circuitul de Formula 1, Yas Marina.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/LJxNLQ7UEvs?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/LJxNLQ7UEvs?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
SURSA: ferrariworldabudhabi.com