Ce oraș s-a apucat de prevenirea coronavirusului

Primăria Turda vrea să prevină infectarea cu coronaviruss la nivel local. De aceea, călătorii care folosesc autobuzele au la îndemână dispensere cu dezinfectanţi. Aceștia sunt încurajați să folosească dispozitivele atât la urcarea în autobuz cât și la coborâre.

”𝐓𝐮𝐫𝐝𝐚 – 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐬̦ 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐞𝐧𝐬𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧!🧴

Primăria Municipiului Turda, prin compania de transport public, a implementat un proiect menit să protejeze populația și să ofere cetățenilor o metodă eficientă de igienă în mijloacele de transport în comun. Astfel, în toate autobuzele electrice au fost montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

În contextul actual este foarte important să luăm măsuri concrete de protejare a populației, pentru a minimaliza posibilitatea răspândirii virușilor și a bacteriilor, motiv pentru care am decis să implementăm acest proiect.

În perioada următoare vom monta astfel de dispozitive în școli și grădinițe, dar și în locurile sau instituțiile aglomerate, obiective turistice sau alte instituții subordonate.
Soluția cu dezinfectant pe bază de alcool este foarte eficientă împotriva microorganismelor tranzitorii ale pielii, cum ar fi bacteriile, fungii și virusurile. Fiecare autobuz dispune de 2 dispensere cu dezinfectant și instrucțiuni de folosire.

Încurajăm toți călătorii să utilizeze aceste dispozitive, să își dezinfecteze mâinile atât la urcarea în autobuz cât și la coborâre.”, scrie pe pagina de Facebook a primăriei.