Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice a acordat eticheta ecologica Hotelului Saturn din Statiunea Saturn, dupa ce a constatat ca sunt indeplinite toate cele 37 de criterii obligatorii precum si alte 21 de criterii optionale pentru acordarea etichetei ecologice pentru servicii de cazare turistica.

“A avea eticheta ecologica inseamna ca societatea care administreaza hotelul precum si personalul acestuia se preocupa ca pe langa asigurarea confortului si serviciilor specifice clasificarii de 5 stele, sa aiba si o atitudine prietenoasa fata de mediu. Aceasta s-a transpus in principal prin masuri ce au vizat minimizarea cantitatii de deseuri, reducerea consumurilor de utilitati, achizitionarea cu prioritate a produselor etichetate ecologic, selectarea furnizorilor pe criterii de mediu, precum si alte masuri menite sa imbunatateasca continuu performanta de mediu. Este important ca un hotel sa posede o astfel de eticheta pentru ca ea este un garant al preocuparii pentru o dezvoltare durabila”, a declarat Aurel Stan, managerul unitatii.

Certificatul pentru acordarea etichetei ecologice, emis de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, este valabil pana la data expirarii criteriilor ecologice pentru serviciile de cazare turistică şi se poate prelungi în funcţie de modificarea acestora.