Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, susţine că prima maşină produsă de Ford la Craiova ar putea ieşi pe porţile fabricii în luna septembrie.
 
„Firma Ford ne spune că ar dori ca până la sfârşitul acestui an să-şi rezolve problemele cu construcţia noii maşini, cu componente realizate în alte locuri. Probabil că nu mai e timp să se aşeze cineva lângă uzină sau parcul industrial”, a declarat azi Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Prioteasa a avansat luna septembrie ca momentul cel mai probabil al lansării primei maşini Ford produse la Craiova.

Directorul general al Ford Europa, John Fleming, a afirmat, în martie 2008, la Craiova, că primul model produs de Ford la Craiova va fi un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, aceste urmând să fie lansat în România la jumătatea anului 2009.

Maşini de mici dimensiuni pentru piaţa europeană

În 2010, uzina din Craiova va lansa o maşină de dimensiuni reduse, care va fi exportată în Europa. Uzina din Craiova va fi producătorul exclusiv al acestui model, a mai afirmat John Fleming.

Ford a preluat 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro. Valoarea totală a investiţiilor pe care şi le-a programat Ford în România se ridică la 675 de milioane de euro.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Furnizorii Ford, sediu obligatoriu la Craiova.