În octombrie se va deschide primul cinema cu tehnologie Imax din România. Acesta va fi amplasat în mallul Cotroceni Park, care este în prezent în construcţie.

Cinema City va deschide un un megaplex, compus din 21 de săli cu o capacitate totală de 4.300 de locuri. Trei dintre aceste săli vor avea caracter de sală VIP, de 30-50 de locuri. Acestea vor fi dotate cu fotolii de piele şi bufet gratuit nelimitat. Cu siguranţă, la preţuri pe măsură.

Una dintre aceste săli va fi atracţia principală, având tehnologie Imax. Concret, imaginile vor fi 3D, urmând să fie utilizată o peliculă de 70 de milimetri (mult mai mare decât cea clasică). Spectatorii vor purta ochelari asemănători cu cei de la cinematografele 3D digitale. Particularitatea Imax este aceea că ecranul, imens cam cât jumătate de teren de fotbal, are o formă curbată şi nu este de culoare albă, ci argintie. Astfel, spectatorii se află chiar în mijlocul acţiunii, având impresia că imaginea îi înconjoară.

0-31938-capitalimax09.jpgPână vor fi transpuse o serie de filme celebre în format Imax, la acest cinema se vor putea vedea atât documentare cât şi filmuleţe distractive, toate cu durata de sub o oră.

Al doilea Cinema City se va deschide în mallul Sun Plaza din zona Piaţa Sudului, aflat ca şi mallul din Cotroceni, în construcţie. Megaplexul din Sun Plaza nu va fi Imax. Cinema City mai este prezent şi în Cluj, Timişoara, Iaşi şi Bacău.