Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe piaţa românească, a reuşit anul trecut să intre pe creştere, după trei ani de criză în care afacerile i-au scăzut cu peste 16%.

Pentru anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de aproape 1,94 miliarde de lei (435 mil. euro), în creştere cu  11,5% faţă de 2011, atunci când afacerile companiei au atins abia 1,73 miliarde de lei.

Cel mai bun an al companiei pe piaţa românească a fost 2008, Coca Cola HBC reuşind în acel an să depăşească pragul de 2 miliarde de lei – cifră de afaceri. În 2008, profitul net raportat de Coca Cola HBC România s-a ridicat la 243 milioane de lei.

Anul trecut, compania a înregistrat un profit net de 148 milioane de lei, mai mare cu 11 milioane de lei faţă de cel raportat în anul anterior, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Coca-Cola Hellenic este prezentă pe piaţa din România de peste 20 de ani, având în prezent fabrici de îmbuteliere la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.