Primarul oraşului Bruges a fost înjunghiat în zona gâtului, sâmbătă, de un bărbat care a fost arestat imediat după atac, a anunţat parchetul, confirmând informaţii din presa flamandă, relatează AFP.

Dirk De fauw, în vârstă de 62 de ani, de profesie avocat, a fost dus la spital unde a fost operat şi starea lui este “stabilă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a parchetului, Céline D’havé, fără a face precizări.

Ea a confirmat că a fost deschisă o anchetă pentru ”tentativă de omor” şi încredinţată unui judecător de instrucţie.

“Soțul meu a fost incredibil de norocos”

Procuratura nu a furnizat nicio informaţie cu privire la bărbatul arestat. Conform primelor elemente raportate de mass-media, faptele ar fi fost comise la sfârşitul dimineţii în sau în apropierea firmei de avocatură a victimei, în cartierul Sint-Andries (Saint-André).

Autorul ar putea fi un client sau un fost client al avocatului, “cu un trecut psihiatric”, a scris cotidianul Het Laatste Nieuws pe site-ul său, informaţii pe care parchetul nu este deocamdată în măsură să le confirme, informează Agerpres.

“Soțul meu a fost incredibil de norocos, conform doctorilor. Arma nu a atins niciun organ vital. Va rămâne cu siguranță internat peste noapte”, a declarat soția lui Dirk De fauw.