Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat, sâmbătă, că situaţia RADET a devenit „inacceptabilă” în Bucureşti, arătând că în cartierele Drumul Taberei, Militari, Crângaşi şi Ghencea, „cele mai afectate de avariile din reţea”, zeci de mii de bucureşteni stau în frig în case. „În fiecare zi cei de la RADET sunt chemaţi la intervenţii în Sectorul 6. Lucrările se desfăşoară greoi şi sunt multe situaţii în care autoritatea locală este nevoită să acţioneze de urgenţă pentru a proteja cetăţenii de posibilele pericole pe care le prezintă lucrările din teren. Am primit sute de mesaje pe care le-am redirecţionat şi care nu suportă amânare. Familii cu copii mici stau în case sub limita de confort acceptabilă, aceasta este o stare de fapt creată de o gestionare ineficientă a situaţiei. Primăria Municipiului Bucureşti trebuie să acţioneze conform unul plan concret de măsuri de investiţii în această regie pe care o administrează. Situaţia a devenit inacceptabilă şi solicit intervenţia de urgenţă la toate avariile anunţate”, a afirmat primarul Sectorului 6, potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă.

Conform Legii energiei termice 325/2006, furnizorii trebuie să asigure minimum 20 de grade în apartament. În perioada avariilor, oamenii au costuri suplimentare din cauza folosirii metodelor alternative de încălzire – calorifer în priză, dau drumul la aragaz, precizează sursa citată. Potrivit acesteia, furnizorul este obligat să acopere costurile suplimentare prin reducerile aplicate în facturile emise.

Primarul Mutu face un apel şi la asociaţiile de proprietari să urmărească aceste facturi şi să solicite reducerile îndreptăţite pentru perioada fără energie termică.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a susținut că PNL încearcă să politizeze subiectul și amintește că partidul din opoziție a detinut controlul RADET timp de zece ani. „Pentru prima dată în ultimele decenii, Primăria Capitalei investește în reabilitarea rețelelor RADET și face toate eforturile să recupereze o perioadă de 27 de ani în care Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice nu a beneficiat de investiții concrete”, a susținut Firea.