"Ştiu sigur faptul că ruşii de la TISE sunt interesaţi de preluarea rafinăriei piteştene cea care lucrează în sistem integrat cu OLTCHIM. O reuşită a acestei preluări ar garanta evident nu doar supravieţuirea combinatului nostru şi reluarea creşterii economice în zonă. Din informaţiile mele discuţiile între Guvernul Ponta şi ruşii de la TISE sunt destul de avansate şi se aşteaptă rezultate pozitive. Este singura şansă în acest moment pentru OLTCHIM să iasă din acest marasm economic şi implicit pentru municipiul Râmnicu Vâlcea să evite o catastrofă socială", a precizat Frâncu.

Declaraţia edilului din Râmnic vine după ce în presa centrală au apărut mai multe informaţii cu privire la negocierile dintre guvern şi compania rusească cu privire la preluarea combinatului vâlcean.

Muncitorii de la OLTCHIM au ieşit din nou în curtea interioară a întreprinderii protestând pentru lipsa de perspective a locurilor de muncă şi a salariilor restante, scandând lozinci anti-guvernamentale şi acuzând autorităţile judeţului pentru promisiuni neonorate.

Combinatul vâlcean a fost închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Între timp a trecut şi printr-o privatizare nereuşită şi a fost repornită o secţie la începutului lunii octombrie.

În acest timp a fost schimbată conducerea combinatului în frunte cu managerul general Constantin Roibu iar în locul său a fost numit ing Mihai Bălan fost director al CET Govora.