Pompierii intervin, la 14 octombrie 2017, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de mase plastice, lacuri şi vopseluri, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru lichidarea incendiului, care se manifestă cu degajări mari de fum, la faţa locului pompierii intervin cu şapte autospeciale de stingere şi o cisternă cu apă. 

15 septembrie 2017 – Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost grav rănit, suferind arsuri pe 90% din suprafaţa corpului în urma unei explozii la abatorul unei societăţi comerciale aflată pe Calea Feldioarei din municipiul Braşov, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, cpt.Ciprian Sfreja. În urma exploziei nu au mai fost înregistrate alte persoane rănite sau afectate. 

17 iunie 2017 – Un incendiu a izbucnit, în urma unei explozii produse pe platforma industrială de prelucrare a lemnului din Reghin, judeţul Mureş, aparţinând Companiei Kastamonu. Nu s-au înregistrat victime. 

24 ianuarie 2017 – Un incendiu a izbucnit la o societate de fabricarea fibrelor şi firelor sintetice din Vaslui. Flăcările au distrus instalaţia electrică de forţă a utilajului şi au degradat instalaţia de aer pentru acţionarea tambururilor, precum şi hidroizolaţia de la partea superioară a utilajului. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit la un conductor electric defect. 

16 ianuarie 2017 – Un incendiu de proporţii a izbucnit la secţia de la Topliţa a fabricii de viori din Reghin. Potrivit ISU Harghita, incendiul a afectat hala de producţie pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, în care se aflau depozitate circa 4.000 de viori, un compresor electric, unelte şi motoare electrice de lucru, acoperişul halei de producţie şi acoperişul secţiei de depozitare a materiei prime, pe o suprafaţă de circa 3.720 de metri pătraţi. Pompieri au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, în urma lăsării sub tensiune a utilajelor şi aparatelor tehnologice. 

9 noiembrie 2016 – Un bărbat de 46 de ani, angajat al combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, a suferit arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului, în timp ce lucra la elaborarea unei şarje de oţel, fiind surprins de metalul lichid. Potrivit ITM Hunedoara, victima a prelevat o probă de oţel lichid dintr-o şarjă aflată într-un cuptor de producţie, după care s-a produs o explozie a metalului incandescent, din care o parte a ajuns pe muncitor. 

22 august 2016 – O explozie gravă s-a produs la Rafinăria Petromidia, în urma acesteia suferind arsuri grave patru salariaţi, unul dintre aceştia decedând a doua zi din cauza arsurilor de pe tot corpul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, a fost activat planul roşu de intervenţie, muncitorii fiind preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital. Petre Tancău, liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, a precizat că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare. 

10 august 2016 – Un incendiu s-a produs la depozitul numărul 2 de materii prime al Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, care a ars în totalitate , neînregistrându-se victime. Incendiul a fost stins după trei ore. La operaţiune au participat 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenţie şi 28 de pompieri civili cu patru autospeciale din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Oltchim, echipaje ale SAJ Vâlcea şi forţe de ordine din cadrul IPJ Vâlcea. 

2 decembrie 2015 – O fabrică de mezeluri din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, a fost distrusă de flăcări în noaptea de 2 spre 3 decembrie. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi, intervenţia pompierilor durând mai multe ore. Niciunul dintre cei peste 30 de angajaţi aflaţi în fabrică nu a fost rănit, însă mai multe persoane au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri medicale. 

5 noiembrie 2015 – O explozie care a avut loc la o fabrică de pâine din Braşov, în spatele stadionului Tineretului, s-a soldat cu trei morţi şi şase răniţi. 

7 noiembrie 2014 – Un incendiu a izbucnit la un depozit aflat în comuna prahoveană Albeşti-Paleologu, lângă Gara Cricov, depozit în care se aflau 12 tone de reziduuri petroliere. Nu a existat pericol de propagare a focului şi nici pericol de explozie. Nu au fost înregistrate victime. 

11 august 2014 – Un incendiu violent izbucnit la un depozit de vopseluri, amplasat pe platforma chimică Săvineşti din judeţul Neamţ, s-a soldat cu moartea unui angajat. Incendiul s-a manifestat cu flăcări de circa 20 de metri, iar fumul degajat era vizibil de la peste 25 de kilometri distanţă. 

14 iulie 2014 – Un incendiu puternic a izbucnit la depozitul unei fabrici de prelucrare a cauciucului din localitatea Bascov, lângă Piteşti, focul fiind stins după o intervenţie care a durat aproape trei ore. 

17 martie 2014 – Un incendiu a izbucnit în incinta unei hale situate în zona platformei petrochimice Arpechim de lângă municipiul Piteşti. Personalul depozitului a fost evacuat din incintă. 

11 decembrie 2013 – 16 persoane au fost rănite în urma unei explozii urmată de incendiu la o fabrică de cafetiere din localitatea prahoveană Plopeni Sat. Din cele 16 persoane, nouă au fost internate la spital, iar alte şapte au suferit atacuri de panică. 

2 octombrie 2013 – Trei pompieri au suferit arsuri, în timp ce acţionau pentru lichidarea unui incendiu, care a cuprins un depozit de deşeuri toxice din municipiul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, amenajat pe platforma fostei uzine de autovehicule Aro. De asemenea, un angajat al societăţii care deţine depozitul a suferit arsuri pe faţă şi mâini în timp ce încerca să stingă incendiul. 

2 octombrie 2013 – Un incendiu a izbucnit la hala de producţie a unei fabrici de mase plastice din comuna argeşeană Căteasca, amplasată în apropierea autostrăzii A1. Aceasta a fost distrusă în totalitate. 

26 august 2013 – Cinci muncitori au fost răniţi într-o explozie produsă la combinatul Mechel Târgovişte, la una dintre oţelăriile Combinatului de Oţeluri Speciale. 

13 august 2013 – Un incendiu a izbucnit la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina, în care au ars acoperişurile a trei clădiri, o anexă şi un garaj. Acesta a fost lichidat şi nu au fost înregistrate victime. 

12 iulie 2013 – O fabrică de lapte a fost mistuită de un incendiu, în localitatea suceveană Panaci, din cauza unui scurtcircuit la conductorii defecţi ai instalaţiei electrice. 

10 mai 2013 – Patru persoane au fost rănite, iar una a decedat, în urma unei puternice explozii produse la o fabrică de încărcat butelii la domiciliu de oxigen din municipiul Braşov. 

19 ianuarie 2013 – Pompierii militari băcăuani au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit după o explozie produsă la un rezervor de ţiţei în localitatea Floreşti. În urma deflagraţiei, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost transportat la spital, având dislocat şoldul drept. 

AGERPRES