„Familia mea este recunoscătoare pentru toate urările şi susţinerea! Mă simt bine şi voi continua să mă odihnesc acasă”, a scris ea pe Twitter, conform agerpres.ro

Mulțumiri transmise personalului medical

„Le mulţumesc personalului medical şi îngrijitorilor de peste tot, şi voi continua să mă rog pentru cei care sunt bolnavi ori au un membru al familiei afectat de virus”, a adăugat Melania Trump.

Medicul şef al Casei Albe, Sean Conley, declarase vineri că Prima Doamnă, în vârstă de 50 de ani, avea atunci „o tuse uşoară şi dureri de cap”.

Simptomele nu au fost însă la fel de uşoare în cazul soţului ei, în vârstă de 74 de ani. El a fost internat sâmbătă şi Conley a recunoscut apoi că Donald Trump a avut febră şi saturaţia de oxigen îi scăzuse. Dar preşedintele pare să fi răspuns favorabil tratamentului administrat şi medicii vor decide luni dacă poate fi externat.

Noi vești despre externarea lui Donald Trump

Șeful personalului Casei Albe a transmis că este optimist cu privire la externarea preşedintelui Donald Trump. Acesta a subliniat că echipa medicală urma să evalueze în cursul dimineții starea președintelui.

Mark Meadows a comunicat televiziunii Fox News că echipa medicală urma să evalueze în cursul dimineţii starea lui Trump, care „a continuat să se amelioreze”.

„Suntem încă optimişti că el va putea să revină la Casa Albă mai târziu în cursul zilei de azi”, a adăugat acesta.

Pe parcursul zilei, Donald Trump a trimis aproape 20 de mesaje prin Twitter, majoritatea despre alegerile prezidenţiale din noiembrie. Infectarea sa cu coronavirus a bulversat campania electorală.

Unele aspecte ale bolii preşedintelui sunt încă neclare. Medicii afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui lui Trump a scăzut de două ori, că i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată şi că a avut febră; ei nu au precizat însă temperatura. Medicul preşedintelui, Sean Conley, a afirmat că echipa medicală aşteaptă în continuare mai multe date despre starea plămânilor pacientului. Tratamentul de până acum a inclus un amestec de anticorpi, steroizi şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

După ce a fost depistat ca purtător de coronavirus, Donald Trump a fost internat vineri la centrul medical Walter Reed de lângă Washington.