Demonstraţia, realizată prin tehnologia proprie LG, permite utilizatorilor să facă schimbul rapid în timpul convorbirilor telefonice între modurile convorbire cu voce la calitate performantă şi apel video la o rezoluţie foarte bună. De asemenea, LG a făcut şi o demonstraţie a unui serviciu de video sharing, care permite sharing în timp real pentru fişierele video printr-o reţea LTE, chiar în timp ce acestea sunt filmate.

Procesul LG de conversie voce-video este în legătură cu profilul IP Multimedia Subsystem (IMS) pentru Serviciul de convorbiri video, un standard al industriei stabilit de GSMA pentru a reglementa distribuirea de date video şi voce prin LTE. LG va lansa în acest an terminale smartphone pentru reteaua LTE, aliniate la Serviciul de convorbiri video.

"LG va continua să deţină poziţia de lider pe segmentul LTE prin dezvoltarea şi lansarea unor inovaţii care aduc numeroase beneficii şi o nouă experienţă consumatorilor," a afirmat Jong-seok Park, preşedinte şi CEO al companiei LG Electronics Mobil Communications. "Segmentul LTE este în dezvoltare rapidă, iar tehnolologia noastră de conversie voce-video poate fi adoptată pe scară largă de către industrie."

În cadrul Mobile World Congress de anul trecut, LG a demonstrat cu succes convorbiri voce prin tehnologia LTE precum şi apeluri video. Anterior introducerii pe piaţă a tehnologiei LTE, apelurile video la o rezoluţie foarte bună nu erau posibile pe smartphone-uri, întrucât reţelele 3G nu erau capabile să permită o viteză mare a volumului de date pentru a asigura calitatea imaginilor video.