În cadrul discuției, Virginia Ardeleanu a vorbit și despre afacerea sa. Clinicile Dr. Ardeleanu au evoluat rapid, ajungând în prezent la șase locații la nivel național. Potrivit planurilor, rețeaua va atinge un număr de 10 clinici în 2026.

Prima divizie de pedodonție din județul Călărași

În clinica din Oltenița, medicul a deschis prima divizie de pedodonție din Călărași. Mai exact, aceasta oferă servici dentare pentru copii. În scopul de a face vizita la dentist atractivă pentru cei mici, Virginia a introdus conceptul de Dental Safari.

„Este un cabinet special creat pentru copii. Când intri este totul foarte frumos. Încă de la prima clinică, îmi aduc aminte că am căutat un pictor la București care s-a mutat 2 luni la Oltenița și a stat în casa părinților mei ca să picteze fiecare centimetru. Scaunul este special pentru copii în formă de dinozaur, în formă de panda. Dar, cel mai și cel mai important lucru este echipa medicală. Copiii de astăzi sunt adulții de mâine. Dacă vrem să schimbăm ceva, cu ei trebuie să începem”, a precizat Virginia Ardeleanu.

Frica de dentist

Pentru ca cei mici să nu mai crească cu frica de dentist, specialiștii  realizează ședințe de acomodare, în care se obișnuiesc cu spațiul și se împrietenesc cu medicul. Potrivit datelor, 10% din pacienții clinicilor Dr. Ardeleanu sunt copii. Business-ul este structurat pentru a fi clinica întregii familii.

„Să lucrezi cu copiii și nu este deloc ușor. În primul rând, trebuie foarte multă răbdare. Trebuie să fii iubitor de copii, trebuie să fii calm, trebuie să fie empatic. Am fost la un curs de psihologia copilului. Trebuie să îl iei în funcție de vârstă, să te apropii de el sub o anumită formă, să vezi care sunt pasiunile lui, să încerci să ai o conversație. Medicul trebuie să se împrietenească cu copilul. Se realizează ședințe de acomodare. Prima dată vorbești cu ei, avem loc de joacă, ne jucăm, încercăm să-l punem pe scaun, nu vrea. Vine a doua oară, a treia, până când este confortabil. Important este ca părintele să aibă răbdare, să vină cu el, să nu se enerveze, să investească timp. În ședința de acomodare cunoaștem mediul,  se împrietenește cu medicul. La final, primește și o jucărioară, un cadou”, explică medicul.

Cele mai frecvente afecțiuni

În cazul copiilor, există două paliere de afecțiuni, spune medicul. „În primul rând, este urgența, copiii vin la durere. Este o greșeală pentru că medicul nu poate face minuni, nu poate lua cu mâna durerea. Acest lucru poate afecta experiența plăcută pe care noi vrem să o oferim copiilor. În cazul durerilor, se pun pansamente. Se fac lucruri intermediare până ajungem la tratamentul respectiv, de exemplu, tratament de canal sau extracție. Avem și alte laturi de prevenție în care facem fluorizări, sigilări. Sunt tratamente profilactice care te ajută să nu ajungi la extracție sau la obturație de canal”, explică medicul.