O nouă operă de artă a reuşit să stabilească un record în ceea ce priveşte preţul de vânzare. O sculptură realizată de artistul Alberto Giacometti în 1960, „Bărbat mergând I”, a fost vândută pentru  65 milioane lire sterline (104,3 milioane dolari), în cadrul unei licitaţii organizate de Sotheby’s la Londra.

Oferta de la care a pornit licitaţia organizată la Londra a fost de 12 milioane de lire sterline, însă aceasta a urcat rapid. Zece cumpărători au fost interesaţi de achiziţia sculpturii. Cumpătorul final a licitat prin telefon şi a dorit să rămână anonim.

Vânzarea casei de licitaţii Sotheby’s sparge ultimul record obţinut în urmă cu şase ani la vânzarea potretului „Băiat cu pipa”, pictat de Pablo Picasso. Atunci, un cumpărător anonim a plătit 104,2 milioane de dolari pentru tabloul pictat în 1906.

Preţ surpriză!

Preţul foarte mare la care a fost vândută sculptura a fost o surpriză pentru Sotheby’s, care se aştepta ca licitaţia să se încheie la un sfert din preţul final.

David Nahmad, un dealer de artă din Monte Carlo, care a licitat pentru opera lui Alberto Giacometti, a declarat că după un an greu pentru piaţa obiectelor de artă, începutul lui 2010 pare foarte optimist.

„Bărbat mergand I” a fost pusă în vânzare de către Commerzbank AG, care a preluat sculptura alături de alte opere de artă o dată cu Dresdner Bank, în 2009. Commerzbank AG a anunţat că va folosi banii încasaţi pentru acte filantropice.

Alberto Giacometti a fost un sculptor şi pictor elveţian, cunoscut mai ales pentru sculpturile sale în stil suprarealist.

SURSA: Wall Street Journal