Acesta a avertizat că în cazul în care cele patru formațiuniparlamentare nu vor ajunge la un consens în vederea creării majorității, va pleda ”pentru dizolvarea cât mai rapidă a acestul parlament și alegeri parlamentare anticipate.

„În caz că nu vor vor fi posibilităţi de a găsi limbă comună, şi vreau aici să accentuez, între partide, nu între partide şi deputaţi independenţi – eu cred că varianta ideală sunt coaliţiile între partide, nu guvernele minoritare, nu partid şi deputaţi transfugi – atunci voi pleda pentru dizolvarea cât mai rapidă a acestui parlament şi alegeri parlamentare anticipate. Şi în această situaţie, trebuie să discutăm cu liderii partidelor, ca să nu întindem pe prea mult timp, să alegem procedura destul de repede, pentru ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc într-o perioadă destul de scurtă, poate într-o perioadă cu alegerile locale care trebuie să aibă loc la începutul verii”, a afirmat Dodon, citat de Știripesurse.ro.

Şeful statului susţine că va începe consultările cu liderii partidelor politice parlamentare doar după ce toate contestaţiile partidelor participante la alegeri vor fi soluţionate.