"Îmi face o deosebită plăcere să particip la deschiderea unei noi ediţii a Târgului Internaţional Indagra. Mă bucur să văd că şi evenimentul din acest an continuă evoluţia pozitivă a ediţiilor precedente, reuşind să aducă împreună un număr tot mai mare de participanţi, fermieri şi agricultori, companii româneşti şi străine cu performanţe deosebite. Prin manifestări expoziţionale de o asemenea anvergură, România se profilează în Europa Centrală şi de Est ca actor important în sectorul agricol", a spus preşedintele Iohannis, în deschiderea evenimentului.

După ce a deschis oficial târgul aflat sub înaltul patronaj al şefului statului, preşedintele Iohannis a mers la standurile cu utilaje şi cu seminţe.

La standul unei fabrici din România care realizează şi degivranţi pentru avioane şi care va lansa în 2018 îngrăşăminte inteligente ce conţin cristale de poliacrilat de potasiu, şeful statului s-a arătat interesat de modul în care funcţionează un biostimulator.

"Cum funcţionează un biostimulator?", i-a întrebat preşedintele Iohannis pe reprezentanţii fabricii.

Ion Neculce, unul dintre reprezentanţii fabricii, a arătat că un biostimulator are acţiune auto auxinică, iar fructele şi legumele sunt mai gustoase.

Ministrul Agriculturii a intervenit, explicând faptul că stimulează hormonii de creştere şi hormonii de rodire. "Prezentaţi-o ca să putem să o descifrăm ca specialişti", a mai spus Daea.

La finalul vizitei la Indagra, şeful statului i-a transmis un mesaj ministrului Agriculturii.

"Domnule ministru, mă bazez pe ce am vorbit ca să avem din ce în ce mai multe produse de-ale noastre şi de bună calitate", i-a spus Iohannis lui Daea. de dolari.