Atacul josnic împotriva președintelui Klaus Iohannis lansat de un politician PSD a făcut prima victimă. Un consilier judeţean din Vrancea a demisionat după ce a postat pe Facebook o imagine trucată cu preşedintele României îmbrăcat în uniformă nazistă. Consilierul, care este membru PSD, a părăsit Consiliul Judeţean, dar şi-a dat demisia şi din toate funcţiile deţinute în partid, informează Mediafax. Scandalul a izbucnit în acest weekend, după ce consilierul judeţean Constantin Guguianu a postat pe pagina sa de Facebook o imagine trucată care îl înfăţişează pe preşedintele României, Klaus Iohannis, îmbrăcat în uniformă nazistă. Numeroase comentarii au însoţit postarea, persoanele de pe reţeaua de socializare atrăgându-i atenţia consilierilului judeţean că face o infracţiune prin răspândirea de însemne naziste.

Luni, reprezentanţii organizaţiei PSD Vrancea au anunţat că Guguianu a demisionat din Consiliul Judeţean şi din funcţiile deţinute în partid. „Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucată cu preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea. Pe această cale, PSD Vrancea se delimitează de acţiunile domnului Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al PSD Vrancea. Constantin Guguianu este consilier judeţean de aproape 15 ani, fiind ales pe listele PSD.

Consilierul vrâncean nu este singurul care a avut o asemenea ieşire la adresa şefului statului. Și Ilan Laufer a spus despre preşedinte că este este ,,etnic german” şi că “are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German, moştenitoarea unei organizaţii naziste”, după ce acesta a refuzat să îl numească ministru al Dezvoltării. În timp ce, fostul ministru al educaţiei, senatorul PSD Liviu Pop, a spus despre Klaus Iohannis că a condus o organizaţie care este “continuatoare” a unui grup nazist.