"La ora aceasta sunt lucruri pe care eu le-am semnalat, unele care le fac medicii de familie, unii care le fac medicii specialişti, dar sistemul se fraudează, în sistemul de sănătate se fură foarte mulţi bani, scopul principal al Casei Naţionale de Asigurări este de a stopa frauda", a spus Duță.

"La medicii de familie le-am dat exemple în relaţia cu laboratoarele, cum prescriu acele bilete de trimitere şi iau acele comisioane care li se întorc, atenţie, unii fac acest lucru. La medicii specialişti reţetele false care le prescriu pe medicamente scumpe, e posibil ca şi pe numele dumneavoastră şi al meu să prescrie reţete şi noi habar n-avem…", i-a spus oficialul CNAS preşedintelui Patronatului medicilor de familie Doina Mihăilă.

Aceasta a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că "Îmi pare atât de rău că trebuie să recunosc. Mai ponosiţi ca în medicina de familie nu găsiţi. Din păcate aceasta este situaţia medicinii de familie. Medicii mei, colegii mei sunt cei mai amărâţi din sistemul ăsta. Sunt efectiv ponosiţi, dacă vă uitaţi într-o sală unde sunt medici de toate categoriile, reuşiţi să-i vedeţi pe cei de medicină de familie".

"Aici aveţi dreptate, şi nu m-aţi auzit niciodată pe mine să spun că veniturile medicilor de familie, câştigurile lor nete, ca să fiu foarte clar, nu pe cabinet, sunt cele care ar trebui. Problema este că dumneavoastră ar trebui să sau ar trebui să ne raportăm şi la ceilalţi medici din sistem. Un medic specialist chirurg la Spitalul Universitar câştigă 15 milioane de lei (vechi, n.r.) cu o gardă", a replicat șeful CNAS.