Clădirea Maestro Business Center este amplasată în zona centrală a Clujului şi este închiriată integral unor corporaţii precum Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence. Imobilul cu nouă etaje are o suprafață închiriabilă totală de 6.845 mp. Venitul operaţional net generat de clădire este de circa 875.000 de euro pe an, iar proprietatea a fost cumpărat cu un randament investiţional de circa 9,4% pe an, potrivit cumpărătorului. Investiţia a fost finanţată printr-o combinaţie de capital propriu şi credit bancar. Partea de capital propriu a fost de circa 3 mil. euro. Profitul înainte de taxe aşteptat de cumpărător de pe urma imobilului este de 550.000 de euro pe an. 

Ciorcilă şi Goia au cumpărat clădirea în urmă cu doi ani prin intermediul firmei Omniconstruct. Maestro Business Center a presupus un cost de dezvoltare estimat la 7 mil. euro. Ambii antreprenori sunt prezenţi în ultima ediţie a TOP 300 Capital Cei mai Bogaţi Români. Horia Ciorcilă ocupă locul 72, cu o avere estimată la 75-80 mil. euro, iar Dorel Goia este pe locul 82, cu o avere estimată la 66-70 mil. euro.

Fondul de investiţii First Property Group deţine în România opt proprietăţi în valoare de 7 milioane de lire sterline. Printre acestea se numără spaţiile a şase magazine Lidl şi alte proprietăţi cumpărate în 2014 de la grupul italian Cefin. Printre acestea se numără şi o clădire de birouri de dimensini mici, amplasată lângă Piaţa Victoriei şi ocupată, în trecut, de Millennium Bank. First Property Group a cumpărat clădirea de birouri pentru 10 mil. euro.

„Cluj-Napoca este un oraș cu creștere rapidă, care susține atât chiriile, cât și creșterile de capital”, a declarat Ben Habib, Group Chief Executive în cadrul First Property Group.

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International Romania a intermediat vânzarea clădirii de birouri Maestro Business Center din Cluj-Napoca.

În ultimii ani, Cluj-Napoca și-a consolidat statutul de pol de birouri în curs de dezvoltare, multe centre de afaceri importante alegând să-și stabilească sediile aici. Cu un stoc de aproape 210.000 mp spații de birouri moderne și cu livrări de aproape 47.000 mp anunțate pentru 2018, orașul rămâne principalul punct de atracție din afara Capitalei, fiind al doilea cel mai mare centru universitar din țară și având cea mai mare densitate de studenți la nivel național, cu peste 200 de studenți la 1.000 de locuitori, potrivit brokerilor Colliers.