Eurosport i-a acordat nota 6 fostului lider WTA, mai ales pentru că Halep  a jucat finala la Antipozi în urmă cu un an și era, cel puțin pe hârtie, principala favorită. Nota e mică față de cum a arătat autoevaluarea pe care sportiva noastră și-a făcut-o. Ea și-a acordat „aproape 10”, motivând alegerea astfel: 

„Îmi dau aproape nota 10. Am curajul să spun asta pentru că mi-am asumat un risc să rămân acasă atât de mult, nu am fost pregatită să joc la un nivel înalt, dar nu am făcut-o”, a zis Halep după ce a fost eliminată de Serena Williams.

Eurosport a analizat prestația Simonei la Australian Open: „ Simona Halep a trebuit să-și apere onoarea celor 64 de săptămâni petrecute pe primul loc în fața celei care e considerată de mulți adevăratul lider.

A încercat și a și reușit într-un fel. Cu greu a câștigat un set, dar rezultatul a fost ca întotdeauna. Simona s-a predat în fața Serenei Williams și a pierdut primul loc în clasamentul WTA.

A pierdut locul în fața unei jucătoare de 21 de ani, care a reușit deja de două ori ceea ce Simona a făcut o singură dată în 10 meciuri: adică s-o învingă pe Serena”.

Românca nu e singura dezamăgire din acest an de la Australian Open. Caroline Wozniacki, câștigătoarea de anul trecut, e văzută drept marea dezamăgire a începutului de an. Daneza a primit nota 5.

Nota 10 a primit-o Naomi Osaka, noul lider din clasamentul WTA. Kvitova a luat nota 9 pentru finala jucată, în timp ce Danielle Collins și Amanda Anisimova s-au ales cu 8. Camila Giorgi are 7.

Simona Halep a pierdut locul 1 in clasamentul WTA, aflându-se deja pe locul 3. Sportiva noastră a pierdut locul 1 mondial, fiind depășită de Petra Kvitova și de Naomi Osaka.
 
„Nu am nici cea mai mică idee şi nici nu mă gândesc la acest lucru. vreau să fiu sănătoasă şi să încep să muncesc ca să revin la nivelul cel mai înalt”, a spus Halep

 

Sportiva română consideră că a făcut un turneu bun la Australian Open.

„Nu a fost un turneu rău, nici foarte bun, dar ţinând cont de toată pregătirea pe care am avut-o în iarnă, am avut meciuri foarte bune. Infernal? A fost un tablou greu, poate cel mai greu de până acum, jucând cu surorile Williams una după alta.

În schimb, au fost şi meciuri bune pentru mine, ca să văd că nivelul meu de joc este acolo. Eu nu simt nimic, mă bucur pentru Pliskova, pentru că e o mare realizare să o baţi pe Serena, mai ales într-un Grand Slam. Știam că poate să o bată pentru că are serviciu foarte puternic şi s-a şi dovedit.”, a declarat Simona Halep, care nu a stat prea mult timp de vorbă cu jurnaliştii.